Ingrediente:
4 felii de ficat de vițel a 100-120 g fiecare,
o ceapă mare,
4 linguri ulei de măsline,
o lingură de salvie,
piper negru.
Sos:
3 linguri oțet balsamic,
o lingură muștar de Dijon,
100 ml smântână.
Mod de preparare:
Ceapa se taie în două, se curăță de coajă și se feliază.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se prăjește ceapa la foc iute pentru 1 minut amestecând continuu.
Se reduce focul, se acoperă tigaia și se gătește pentru alte 5 minute până ceapa se rumenește.
Se scoate ceapa pe un platou și se păstrează la cald.
Se condimentează ficatul cu piper negru.
Se încinge uleiul rămas de la prăjirea cepei.
Se mai adaugă și restul de ulei și se prăjește ficatul 1-2 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea.
Se scoate din tigaie și se păstrează la cald.
Se adaugă în tigaie oțetul balsamic și 3 linguri cu apă, râcâind rezidurile din tigaie.
Se dă în foc, apoi se reduce focul și se adaugă muștarul și smântâna.
Se readuc în tigaie ficatul și ceapa , se amestecă ușor, se reîncălzesc ușor 1-2 minute.
Se presară cu salvie și se servesc.
Se poate servi cu piure de cartofi.
Poftă bună!
Delicios!!!
RăspundețiȘtergere