vineri, 11 martie 2011

Prajitura cu portocale si mac



Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua,
  • 150 g faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 100 gr unt,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 20 gr seminte mac,
  • coaja de la o portocala,
  • esenta vanilie.


Glazura:

  • 200 gr zahar pudra,
  • zeama de la o portocala


Mod de preparare:

Amestecam untul (sa fie la temperatura camerei)  cu zaharul, pana se face spuma.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul,  semintele de mac, coaja de portocala si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam esenta de vanilie si albusurile batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace 40 minute la 180 grade (cuptorul incalzit in prealabil).


Glazura se pune cand prajitura este rece.
Zaharul pudra il cernem (sa nu avem cocoloase) si il amestecam cu zeama de la portocala.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...