Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta,
- 1,5 kg mere,
- 100 g nuca,
- un pliculet de zahar vanilat
- o lingurita praf de scortisoara,
- 100 g zahar,
- ~ 30 ml ulei.
Sirop:
- 100 ml apa,
- 50 g zahar,
- 1 felie de lamaie.
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se inlatura cotorul.
Se taie bucatele cat mai mici.
Se vor pune intr-o cratita cu zaharul si se amesteca bine.
Se lasa pe foc pana scade toata zeama lasata de mere.
Cand s-a racit compozitia adaugam un pliculet cu zahar vanilat, scortisoara si nuca tocata marunt.
Foile de placinta se impart in trei (de obicei intr-un pachet sunt cate 12 foi, daca va iese cu zecimala la impartit, puneti mai multe la baza).
Se ia o foaie se unge cu ulei, se adauga alta foaie, care se unge cu ulei si tot asa pana terminam primele 4 foi.
Aceste foi se pun intr-o tava unsa cu ulei si se pune jumatate din compozitia de mere.
Se repera operatiunea de uns cu urmatoarele 4 foi, care se adauga in tava, se adauga si restul de mere si acoperim cu ultimele 4 foi de placinta (unse bineinteles).
Placinta se taie inainte de a fi bagata la cuptor.
Se tine la cuptor pentru 30-40 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
Se toarna siropul peste placinta si se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Servim cu zahar pudra.
Pofta buna!
tare fein !!
RăspundețiȘtergeresieugätesc