miercuri, 30 martie 2011

Placinta cu mere si nuca - de post




Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 1,5 kg mere,
  • 100 g nuca,
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o lingurita praf de scortisoara,
  • 100 g zahar,
  • ~ 30 ml ulei.

Sirop:

  • 100 ml apa,
  • 50 g zahar,
  • 1 felie de lamaie.


Mod de preparare:

Merele se curata de coaja si se inlatura cotorul.
Se taie bucatele cat mai mici.
Se vor pune intr-o cratita cu zaharul si se amesteca bine.
Se lasa pe foc pana scade toata zeama lasata de mere.
Cand s-a racit compozitia adaugam un pliculet cu zahar vanilat, scortisoara si nuca tocata marunt.

Foile de placinta se impart in trei (de obicei intr-un pachet sunt cate 12 foi, daca va iese cu zecimala la impartit, puneti mai multe la baza).
Se ia o foaie se unge cu ulei, se adauga alta foaie, care se unge cu ulei si tot asa pana terminam primele 4 foi.
Aceste foi se pun intr-o tava unsa cu ulei si se pune jumatate din compozitia de mere.
Se repera operatiunea de uns cu urmatoarele 4 foi, care se adauga in tava, se adauga si restul de mere si acoperim cu ultimele 4 foi de placinta (unse bineinteles).

Placinta se taie inainte de a fi bagata la cuptor.
Se tine la cuptor pentru 30-40 minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
Se toarna siropul peste placinta si se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Servim cu zahar pudra.

Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...