vineri, 4 martie 2011

Pastrav picant cu portocala si verdeturi




Ingrediente:


  • 4 buc pastrav,
  • 2 buc portocala,
  • 1 legatura de patrunjel verde,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 1 legatura de ceapa verde,
  • 4 linguri sos de soia,
  • 4 linguri cu pesmet,
  • 2 linguri cu ulei,
  • 2 linguri ulei picant,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Curatam pastravii, se spala si se condimenteaza cu sare si piper atat la interior cat si la exterior.
Spalam ceapa verde si se taie rondele mici.
Patrunjelul si mararul se spala si se toaca matunt.

Amestecam verdeata cu zeama de la portocala, pesmetul, uleiul, sosul de soia si condimentam cu sare si piper.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei.
Ungem si pastravii cu putin ulei (eu am folosit un ulei de masline aromatizat cu ardei mici foarte iuti).
Se umplu pastravii cu trei sferturi din amestecul de verdeata si se aranjeaza in tava unsa cu ulei.
Verdeata ramasa se presara peste pastravi.
Se dau la cuptor pentru 30 minute.
Servim cu garnitura de cartofi natur presarati

Bon Appetit!

PS:
Se poate inlocui uleiul picant cu o lingurita praf de chilli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...