vineri, 11 noiembrie 2011

Tort de zahăr ars



Ingrediente pentru Tort de zahăr ars

15 linguri zahăr,
8 ouă,
1 litru lapte,
10 g zahăr vanilat,
4 ouă,
4 linguri zahăr,
4 linguri făină,
250 g frișcă.

Mod de preparare:

Într-o formă rotundă (în care facem tortul) vom arde zahărul la foc mic, sau se poate pune în cuptor numai că durează mai mult.
Când s-a topit tot, vom opri focul și cu mișcări ușoare rotim forma în așa fel încât să ajungă zahărul caramelizat și pe pereții laterali.
Cele 8 ouă se bat bine cu mixerul la viteză mare.
Adăugăm un praf de sare, zahărul vanilat și turnăm laptele treptat.
Această compoziție se pune în formă peste zahărul caramelizat și se dă la cuptor pentru 40 minute la 150-160 grade.
Intre timp batem bine 4 albușuri cu 4 linguri de zahăr.
Adăugăm câte un gălbenuș, până le epuizăm pe toate cele 4 și incorporăm ușor și cele 4 linguri de făină.
Această compoziție se toarnă peste crema din cuptor și se dă din nou la cuptor pentru alte 30 minute.
Când este gata, se lasă un pic să se răcească după care se va răsturna pe un platou rotund de tort.
Se va orna după preferință cu frișcă.
Se dă la frigider pentru minim 2 ore.

În cazul în care serviți în aceeași zi blatul nu are timp să se însiropeze și va arăta așa:

În cazul în care serviți a doua zi (după o noapte de stat la frigider), blatul se va însiropa bine și va arăta așa:

În ambele situații rămâne un tort deosebit de bun!
Poftă bună!


Un comentariu:

  1. I read this article comρletely аbout thе resemblanсe
    of most гeсent and precеding technologieѕ, it's amazing article.

    My website - Hochzeit fotografie studio schmuck

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...