Ingrediente:
5 oua,
200 g unt,
200 g zahar,
200 g faina,
1 pliculet praf de copt,
1 borcanel gem de caise,
Bezea: 2 albusuri, 100 g zahar.
Mod de preparare:
Se bate bine untul cu zaharul pana se face ca o crema.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam albusurile batute spuma (doar cele 5).
Intr-o tava mai ingusta (maxim 20x25) unsa bine cu unt turnam gemul de caise, pe care il intindem bine pe toata suprafata.
Peste gem turnam compozitia si la sfarsit bezeaua (cele 2 albusuri batute bine cu un praf de sare si 100 g zahar).
Se da la cuptor pentru 30-40 minute, trebuie sa se bronzeze un pic bezeaua.
Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca in tava, se taie in patratele, se scoate cu grija cate una, se taie pe orizontala in doua, si se intoarce partea de jos cu gemul in sus.
Pofta buna!
PS: reteta este incercata in tava de yena care nu lipeste, daca incercati in tava de inox sau altceva, s-ar putea sa se lipeasca gemul. Exista varianta ca gemul sa-l puneti dupa ce coaceti prajitura.
Eu am o treaba serioasa cu caisele!Dupa mine sunt cele mai bune fructe,iar prajitura nu poare sa fie decat grozava!Pupici!
RăspundețiȘtergereEste o prajiturica foarte dulce!
RăspundețiȘtergere