joi, 25 august 2011

Ecler cu frișcă





 Ingrediente:
4 ouă,
250 g făină,
250 ml apă,
150 ml ulei (unt),
o lingură de zahăr,
un praf de sare,
300 ml friscă,
zahăr vanilat,
ciocolată.


Mod de preparare:

Scoatem oualele la temperatura camerei cu cel puțin 2 ore înainte să ne apucăm de treabă.
Apa cu zahărul, sarea și uleiul se pun la fiert.
Când a început să fiarbă, adăugăm făina treptat și amestecăm foarte repede cu o lingura (de lemn).
Această cocă vârtoasă, se va lăsa să se răceasca un pic, după care adăugăm oualele, unul câte unul.
Nu se adaugă alt ou până nu se încorporează bine cel dinainte.
Se pune aluatul în sprit și formăm bastonașe de 5-10 cm lungime la distanță de minim 3 cm pentru a nu se lipi între ele.
Se dau la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 25 min, evitând să deschidem ușa cuptorului.
După ce se vor răci se taie pe mijloc și se umplu cu frișca.
Acum urmează să vă puneți imaginația la încercare și să le ornați.
Fie le pudrați cu zahăr vanilat, fie le glazurați cu ciocolată, fie și una și alta.
Se dau la frigider pentru min. 2-3 ore înainte de servire.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...