luni, 8 august 2011

Iahnie de dovlecei - de post



Ingrediente:

5 buc dovlecei,
3 buc ceapa,
100 ml ulei,
50 g bulion,
1 legatura de marar verde,
1 legatura de patrunjel verde,
1 foaie de dafin,
1 lingurita cimbru,
5 catei de usturoi,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Dovleceii rasi de coaja se taie in doua pe orizontala si apoi feliute subtiri.
Se vor cali pe rand in ulei bine incins, apoi se scot intr-un caston.
In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se rumeneasca adaugam bulionul si stingem cu apa calda.
Adaugam dovleceii, foaia de dafin, cimbrul si lasam la foc mic 5 minute.
Adaugam usturoiul si verdeata tocate marunt.
Condimentam cu sare si piper.
O mancare delicioasa atat rece cat si calda.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...