Ingrediente:
100 g margarină,
100 g zahăr pudră,
1 borcan dulceață de căpsuni,
200 ml apă minerală (sifon),
200 g făină,
1 pliculeț praf de copt,
3 linguri cacao.
Sirop:
200 ml apă,
100 g zahăr,
Glazura:
100 g ciocolată menaj,
50 g margarină,
50 ml apă,
o lingură cacao.
Mod de preparare:
Se freacă bine margarina cu zahărul pudra pâna devine ca o cremă.
Adăugăm apoi dulceața și amestecăm bine pâna se omogenizează compoziția, apoi turnam apa minerală.
Adăugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt si cacaua.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu margarină.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minute.
Între timp pregătim siropul, amestecând apa cu zahărul și punându-se pe foc sa dea câteva clocote.
Când este gata se stropește cu siropul pregătit și se mai dă la cuptor pentru 10 minute.
Amestecăm ingredientele pentru glazura și se pun la foc mic amestecând incontinuu până se topește margarina și se omogenizează compoziția.
După ce se va răci se adaugă glazura de ciocolată si se va tăia dupa preferință.
Interesanta reteta; arata excelent prajitura!
RăspundețiȘtergerePentru o prajiturica de post, este excelenta.
RăspundețiȘtergere