Ingrediente:
- 500 g faina,
- un praf de sare,
- 10 g praf de copt,
- 10 g bicarbonat,
- 5 linguri cacao,
- 300 g zahar,
- 50 ml ulei,
- 400 ml apa,
- 5 linguri cu gem de caise,
- 300 g nuci.
Glazura:
- 50 ml apa,
- 100 g zahar,
- 3 linguri cacao.
Mod de preparare:
Intr-un castron cernem faina, cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si cacao.
Nucile se dau prin masina sau se foloseste un aparat de tocat (trebuie sa fie pisate marunt, aproape spre fin).
Amestecam apa cu uleiul,zaharul, gemul si nucile, dupa care incorporam faina cernuta cu restul ingredientelor.
Compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Se coace la 180 grade pentru 40-50 min.
Glazura se prepara punand apa amestecata cu zaharul si cacao pe foc.
Se lasa pana se dizolva bine, atat zaharul cat si cacaua.
Glazura se toarna calduta peste prajitura.
Bon Appetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu