vineri, 3 decembrie 2010

Papricas de peste


Ingrediente pentru Papricas de peste

1 kg peste (crap, caras, platica, rosioara, etc,)
3 buc ceapa,
6 buc cartofi,
o capatana usturoi,
2 linguri cu bulion,
3 lingurite boia de ardei,
1 lingurita cu cimbru,
100 ml ulei,
100 ml vin,
700 ml apa,
sare,
piper,
patrunjel.


Mod de preparare:

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti.
Cand s-a rumenit pestele un pic, se scoate si se pastreaza la cald.

Cartofii se curata de coaja, si se taie cubulete.
Cartofii se prajesc in uleiul in care am prajit pestele.
Dupa ce scoatem cartofii, in acelasi ulei se prajeste ceapa taiata fideluta, la care adaugam bulionul si boiaua de ardei
Se stinge cu apa si se lasa sa dea in fiert.
Mai adaugam usturoiul, cimbrul si condimentam cu sare si piper.

Intr-o tava, aranjam la fund cartofii, apoi pestele si sosul.
Stropim totul cu vin si dam la cuptor pentru 40-50 minute.

Servim cald , ornand cu patrunjel verde tocat marunt.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...