marți, 16 noiembrie 2010

Gutui si mere caramelizate

Oare cand vine iarna?
Imi era dor de mirosul de scortisoara si de vinul fiert, asa ca am gasit desertul perfect.




Ingrediente:

  • 2 mere,
  • 2 gutui,
  • 100 g zahar,
  • 2 lingurite cu scortisoara.
  • 2 linguri cu vin rosu.


Mod de preparare:


Se inlatura cotorul de la mere si de la gutui, pastram coaja.
Se taie in felii atat gutuile cat si merele.

Pe o plita, un pic adanca (o sa avem si zeama), coacem gutuile, apoi adaugam si merele, zaharul si scortisoara.
Amestecam usor, in timp zaharul se va carameliza.
Lasam pe foc pentru 5 minute la foc potrivit.

Scoatem fructele pe un platou.
Turnam 2-3 linguri de vin rosu sa se dizolve zaharul caramelizat.
Sosul se toarna peste fructe.

Se poate servi atat fierbinte, cat si rece.

Bon Appetit!

PS:
Deschideti larg geamul, o sa aveti si un pic de fum!
In felul asta o sa innebuniti si vecinii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...