Oare cand vine iarna?
Imi era dor de mirosul de scortisoara si de vinul fiert, asa ca am gasit desertul perfect.
Ingrediente:
- 2 mere,
- 2 gutui,
- 100 g zahar,
- 2 lingurite cu scortisoara.
- 2 linguri cu vin rosu.
Mod de preparare:
Se inlatura cotorul de la mere si de la gutui, pastram coaja.
Se taie in felii atat gutuile cat si merele.
Pe o plita, un pic adanca (o sa avem si zeama), coacem gutuile, apoi adaugam si merele, zaharul si scortisoara.
Amestecam usor, in timp zaharul se va carameliza.
Lasam pe foc pentru 5 minute la foc potrivit.
Scoatem fructele pe un platou.
Turnam 2-3 linguri de vin rosu sa se dizolve zaharul caramelizat.
Sosul se toarna peste fructe.
Se poate servi atat fierbinte, cat si rece.
Bon Appetit!
PS:
Deschideti larg geamul, o sa aveti si un pic de fum!
In felul asta o sa innebuniti si vecinii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu