Ingrediente:
- 2 oua,
- 250 ml lapte,
- 500 g faina,
- 50 g zahar,
- 20 g drojdie,
- un praf de sare,
- 30 ml ulei,
- 2 lingurite cu scortisoara,
- zahar pudra,
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, se adauga zaharul si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald pentru ~ 15 minute.
Se amesteca faina cu drojdia, 30 ml ulei, laptele, sarea, scortisoara si oualele batute spuma.
Se framanta coca pana se desprinde de pe vas, dupa care se lasa la crescut pentru o ora.
Pe o planseta, unsa cu ulei, intindem coca si taiem gogosele rotunde.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Se scurg de grasime (cand se scot se pun pe un prosop de hartie) si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu