marți, 23 noiembrie 2010

Cartofi in stil Provencal




Ingrediente:


  • 1 kg cartofi (mai mici),
  • 3 lingurite cu ierburi de Provence,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • ulei.


Mod de preparare:


Suna atat de bine "ierburi de Provence", varianta cea mai potrivita este sa le gasiti in comert gata amestecate.
Printre aceste ierburi gasim: cimbrul, cimbrisorul, oregano, busuioc, salvie, rozmarin, maghiran, lavanda.

Cartofii se curata de coaja, se taie in sferturi in caz ca sunt mai mici, sau in 6 daca sunt mai mari.
Se pun la fiert in apa rece cu sare si se vor fierbe doar pe jumatate.
Se scot, se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga apa din ei.
Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence.
Cateii de usturoi se curata si se taie feliute.
Se vor praji in ulei fierbinte, impreuna cu cateii de usturoi.

O garnitura excelenta!

PS:
Varianta fara grasime, ar fi sa-i da-ti la cuptor, usor stropiti cu ulei de masline.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...