vineri, 26 noiembrie 2010

Grilled Sardines


Ingrediente pentru Sardine la grătar

12 buc sardine proaspete,
1 + 1/2 buc lamaie,
100 g masline negre fara samburi,
1 legatura de patrunjel verde,
ulei de masline,
sare.


Mod de preparare:

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie.
Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti.
Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt si se amesteca cu 2 lingurite de ulei de masline.
Maslinele se taie feliute, iar patrunjelul verde se toaca marunt.

Se incinge grilul, se unge cu ulei si se pun sardinele cate 3 minute pe fiecare parte.
Cand se intorc prima oara se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie.
Se scot pe un platou, se imprastie lamaia tocata, maslinele si patrunjelul verde.
Ornam platoul cu feliute de lamaie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...