miercuri, 3 octombrie 2012

Cartofi cu cimbru

Ingrediente pentru Cartofi cu cimbru


1 kg cartofi,
4-5 fire de cimbru,
sare,
piper proaspăt măcinat,
unt sau ulei de măsline.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se feliază.
Se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru doar 10 minute ( nu vrem să fiarbă de tot).
Se scurg de apă și se lasă într-o strecurătoare 5-10 minute.
Se răstorn într-o cratiță în care am încins o lingură mare de unt (sau ulei în cazul în care se servesc în timpul postului).
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și bineînțeles cimbrul scos de pe crenguțe.
Se țin la flacără potrivită și se evită întoarcerea lor prea des pentru a nu se destrăma.
Se servesc ca atare sau ca o garnitură lângă friptura preferată.
Poftă bună!

PS: Se pot introduce și în cuptor, dar se obține mai greu acea crustă frumoasă :)

4 comentarii:

  1. Deliciosi eu ii fac de obicei cu marar sau patrunjel,, dar si varianta asta e tre buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. De cele mai multe ori mâncărurile simple sunt cele mai bune! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...