joi, 4 octombrie 2012

Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru


Ingrediente pentru Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru


500 g ficat de vițel,
250 g ciuperci champignon,
1 ceapă,
4-5 crenguțe cimbru,
1 pahar vin alb,
1/2 lingură fulgi de chilli,
3 linguri ulei de măsline,
o linguriță oțet balsamic,
sare,
piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Ficatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele.
Se scoate din apă și se lasă la zvântat.
Ceapa tăiată fideluță se călește în ulei, adăugăm ciupercile tăiate felii și fulgii de chilli și lăsăm la foc mare pentru 10 minute.
Adăugăm ficatul și gătim pentru 10 minute, amestecând din când în când.
Adăugăm vinul, oțetul balsamic și 1/2 pahar de apă.
Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbrul curățat de pe crenguțe.
Lăsăm să fiarbă până scade sosul la jumătate.
Servim fierbinte.
Ca și garnitură recomand cartofi cu cimbru.
Poftă bună.

3 comentarii:

  1. Mmmmmmmmmmmmm , bun tre' sa fie , si c-o mamaliguta ca la Bacau ... desfrau culinar :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Sună bine! faci tu mămăliguța și mai fac eu odată ficatul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Why рeople still make use of to reaԁ news papеrs ωhеn in this technological worlԁ the whole thing іs presentеd on web?


    Αlso vіsit my blog; schmuck fotografie studio props

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...