joi, 18 octombrie 2012

Conopidă cu legume la cuptor

Ingrediente pentru Conopidă cu legume la cuptor

4 buchețele de conopidă (aprox. 1 kg),
1 țelină mică,
2 cepe
2 morcovi,
2 ardei grași roșii,
2 căței de usturoi,
2 linguri ulei,
1 conservă roșii în suc propriu,
100 ml vin roșu sec,
200 ml apă,
2 lingurițe busuioc uscat,
sare,
piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare:

Se spală conopida sub jet puternic de apă.
Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute.
Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Ceapa, telina se taie cubulețe, morcovul se taie rondele și ardeiul se taie fideluță.
Încingem uleiul într-un wok și călim ceapa.
Adăugăm pe rând morcovul, țelina și ardeiul gras, amestecând bine după fiecare legumă adăugată.
Adăugăm usturoiul pisat, vinul, roșiile împreună cu sucul lor, apa și  busuiocul.
Condimentăm cu sare și piper.
Răsturnăm legumele cu sos într-o tavă.
Punem bucățile de conopidă în sosul cu legume și dăm la cuptor pentru o oră.
Servim conopida cu sosul de legume.

Poftă bună! 

3 comentarii:

  1. I еnjoy whаt you guys tend to be up too.

    Thіs soгt of clevеr worκ and reporting!
    Keep uρ the wоnderful works guуs I've included you guys to my personal blogroll.

    Check out my website fotografie studio schmuck-Set

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...