luni, 22 noiembrie 2010

Platica la cuptor


Ingrediente:

  • 2 kg platica,
  • 9 buc catei de usturoi,
  • 3  buc morcov,
  • 3  buc ceapa,
  • 3 buc rosii,
  • 200  ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • sare, 
  • piper, 
  • lamaie, 
  • patrunjel.

Mod de preparare:

Curatam pestele, il spalam si il  lasam sa se scurga apa, dupa care il condimentam cu sare si piper.
Curatam legumele.
Ceapa se taie fideluta, morcovul se taie rondele, rosiile feliute.
Calim ceapa, iar cand aceasta este gata, adaugam si morcovul si lasam 5 minute la foc mare.
Adaugam vinul si mai lasam pe foc 2-3 minute.
Asezam pestele intr-o tava unsa cu ulei, punem cateii de usturoi curatati si taiati feliute in interiorul pestelui.
Adaugam amestecul de legume peste peste, aranjam feliile de rosii si dam la cuptor pentru 40-50 minute.

Servim cu lamaie si patrunjel verde tocat marunt.
Nici mujdeiul nu ar fi mai prejos!

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. I visited multіple blogs but the audio quality
    for audio songs eхisting at thіs websitе is in fact wonderful.



    My weblog - digitale schmuck fotografie studio

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...