vineri, 10 iunie 2011

Prajitura cu cirese si bezea










Ingrediente:

Blat:
100 g unt (margarina),
100 g zahar,
3 galbenusuri,
1/2 pachetel praf de copt,
300 g faina,
1 lingurita esenta vanilie,

Umplutura:
1 kg cirese,
100 g zahar,

Bezea:
5 albusuri,
un praf de sare,
100 g zahar.

Ornare: cirese si sirop.

Mod de preparare:

Curatam ciresele de samburi si le trecem de cateva ori prin apa rece (in felul asta inlaturam viermisori, daca sunt prezenti).
Peste ciresele scurse bine de apa adaugam 100 g zahar si le punem la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se vor lasa pe foc 15- 20 minute, dupa care se lasa la racit (sosul trebuie sa fie legat ca la dulceata).

Amestecam untul cu 100 g zahar, esenta de vanilie si galbenusurile.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare.
Intr-o tava unsa cu unt, intindem aluatul (cu mana uda, aluatul fiind foarte moale de intins cu un sucitor).
Se da la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 15 minute.

Intre timp pregatim bezeaua.
Amestecam cele 5 albusuri cu un praf de sare si se bate bine cu mixerul.
Adaugam zaharul si amestecam bine pana cand nu isi mai schimba forma.

Dupa ce a stat 15 min in cuptor blatul, se scoate, se aranjeaza deasupra ciresele scurse de sos si  bezeaua.
Se da iar la cuptor pentru 15-20 minute (pana prinde culoare bezeaua).
Se scoate tava din cuptor, se lasa la racit.
Se orneaza cu sosul pastrat de la cirese si fructe proaspete.

Pofta buna!

PS: Se pot inlocui ciresele foarte bine cu visine si iese un pic acrisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...