miercuri, 22 iunie 2011

Terci de ovaz - Porridge


V-ati saturat de intrebarea ce mai mancam in dimineata asta?
Daca v-ati saturat de  omlete, cereale cu lapte si multe altele, va recomand cu incredere acest mic dejun cu terci de ovaz, celebrul porridge imbunatatit cu stafide si nuca.
Este atat de sanatos si atat de satios.

Ingrediente:

150 g fulgi de ovaz,
50 g stafide,
600 ml apa,
50 g nuca macinata,
o lingurita coaja de portocala,
50 g zahar (miere de albine),
scortisoara.


Mod de preparare:

Se pune apa la fiert.
Intr-un castron punem stafidele, adaugam apa fiarta, apoi fulgii de ovaz.
Adaugam coaja de portocala, nucile si zaharul.
Pentru cei care nu tolereaza zaharul, sau vor sa-l excluda cat mai mult din alimentatie pot folosi cu incredere mierea de albine.
Presaram scortisoara si servim atat cald, dar si rece este foarte bun.
Eu il prefer rece, se pot face mai multe portii si pastra la frigider mai multe zile.
Puteti adauga dupa preferinta: fructe de padure, nuca de cocos, banane si lista poate continua la infinit.

Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...