joi, 23 iunie 2011

Varza cu taitei




Ingrediente pentru Varza cu taitei


1,5 kg varza dulce,
o ceapa,
3 linguri ulei,
3 linguri bulion de rosii,
300 g taitei,
sare,
piper,
o legatura marar.


Mod de preparare:

Varza se taie fideluta.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Adaugam cate putina varza si amestecam, cand se inmoaie varza pusa, mai adaugam cate putina, pana o terminam.
Varza este voluminoasa, dar scade imediat ce se inmoaie.
Adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba pentru aprox. 15 minute, amestecand din cand in cand si se mai completeaza cu apa daca este necesar.
Intre timp fierbem taiteii conform instructiunilor dupa ambalaj (de obicei 4-5 minute).
Adaugam bulionul si mararul tocat marunt.
Mai lasam sa dea cateva clocote.
Condimentam cu sare si piper, dupa care amestecam varza cu taiteii.
Se da la cuptor pentru 20-30 minute.

Pofta buna!

PS: Orice varza calita iese mult mai buna daca folositi un ceaun si pentru ca avem rosii la discretie in acest anotimp, putem inlocui bulionul cu 4-5 rosii date pe razatoare (fara pielita).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...