miercuri, 12 ianuarie 2011

Tort popular




Ingrediente pentru Tort popular


Blat:

  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 1/2 lamaie,
  • 120 g faina,

Crema:

  • 1 plic crema Dr Oetker cu gust de ciocolata, truffe si rom,
  • 250 ml lapte.


Sirop:

  • 200 ml apa,
  • 100 ml vin alb,
  • 100 g zahar,
  • 1/2 lamaie.



Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.
Adaugam coaja si zeama de la o jumatate de lamaie.
Adaugam faina, apoi albusurile batute separat.
Compozitia se coace la foc potrivit int-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj si se da la rece pana la asamblare.

Se prepara siropul amestecand apa cu vinul si zaharul.
Adaugam si cateva felii de lamaie.
Se pune pe foc si se lasa pe foc ~ 10 minute.
Siropul se va folosi numai dupa ce s-a racit.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei felii orizontale egale.
Insiropam prima foaie cu 1/3 din sirop, adaugam 1/3 din crema.
Aranjam a doua foaie, o insiropam si punem crema.
Aranjam si ultima foaie, o insiropam si ornam cu crema ramasa.

Rapid si delicios.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...