miercuri, 19 ianuarie 2011

Chec Galez




Ingrediente:

  • 150 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 4 oua mari,
  • 250 g faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 50 g stafide,
  • 2 linguri cu lapte.


Glazura:

  • 50 g unt,
  • 2 linguri cu zahar brun,
  • 1/2 lingurita scortisoara.


Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 190 grade.
Ungem cu unt o tava rotunda cu fund detasabil si o captusim cu hartie pergament (doar fundul).
Batem untul (trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) cu zaharul cu un mixer pana devine pufos.
Adaugam oualele unul cate unul, dupa care incorporam toata faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam stafidele, laptele si amestecam bine.
Turnam compozitia in forma de copt si se da la cuptor pentru 20-30 minute pana creste frumos.

Pentru glazura, amestecam intr-un castronel untul cu zaharul brun si scortisoara.
Se amesteca bine pana la omogenizare.
Aceaasta glazura se pune imediat ce scoatem checul din cuptor.
Se lasa in forma sa se raceasca.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...