vineri, 28 ianuarie 2011

Ficat cu ciuperci si ghimbir



Ingrediente pentru Ficat cu ciuperci si ghimbir


  • 500 g ficat de vitel,
  • 250 g ciuperci,
  • 20 g ghimbir,
  • o rosie (mai mare),
  • 100 ml vin alb,
  • o legatura de ceapa verde,
  • unt,
  • sare,
  • piper.


Mod de preparare:

Ficatul se taie in felii groase de 1 cm, se spala si se usuca.
Ficatul se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor (incins in prealabil) pentru 15 minute.
Intre timp curatam ciupercile, se spala si se taie in sferturi sau in doua in functie de marime.
Se calesc ciupercile intr-o tigaie cu 2 linguri de unt si adaugam ghimbirul feliat subtire.
Se adauga si ceapa verde taiata rondele si rosiile taiate felii.
Condimentam cu sare si piper.
Scoatem ficatul din cuptor, il asezam peste ciuperci, stropim cu vin si se mai da la cuptor pentru 15 minute.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...