luni, 11 octombrie 2010

Tort Foret Noire ( Padurea Neagra)



Ingrediente pentru Tort Foret Noire ( Padurea Neagra)

  • 6 oua,
  • 150 g zahar,
  • 50 g faina,
  • 30 g cacao,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 2 borcane (a cate 800 g) compot de visine,
  • visine din visinata,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 pliculet intaritor frisca,
  • 3 linguri amidon,
  • 500 ml frisca,
  • 200 g ciocolata.
  • 50 g ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, iar la  sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Compozitia se pune intr-o forma de tort (rotunda), unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace 30-40 minute, dupa care se scoate din forma si se lasa la racit.

Se strecoara zeama de compot.
Se pot folosi visinele din compot daca nu aveti la indemana visine din visinata.
Se inlatura cu grija samburii la visine si se vor pune in zeama de la compotul de visine.
Se lasa 15-30 minute sa se amestece aromele. (visinele nu vor mai fi imbibate cu asa mult alcool de la visinata, iar compotul va lua un pic aroma de visinata).

Ciocolata se pune la topit int-un vas pus in alt vas cu apa fierbinte.
Frisca se bate bine, mai adaugam dupa preferinta zahar vanilat si neaparat intaritorul de frisca.
Oprim o treime din frisca pentru ornare, iar restul se amesteca cu ciocolata topita (ciocolata sa nu fie fierbinte).

Cand blatul s-a racit se taie in doua.
Primul blat se insiropeaza cu 5-6 linguri de zeama de compot.
Mai pastram 5-6 linguri din zeama de compot pentru celalalt blat, iar restul de zeama se amesteca cu zaharul vanilat si amidonul.
Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot, dupa care se lasa sa se raceasca.
Aceasca compozitie se intinde pe primul blat, apoi se vor pune imprastia visinele (mai pastram cateva pentru ornare) si acoperim cu jumatate din  frisca.
Aranjam celalat blat pe care-l vom insiropa cu zeama de la compot pastrata.
Se repartizeama restul de frisca deasupra si pe peretii laterali.
Ornam cu frisca, visine si ciocolata rasa.

Bon Appetit!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...