joi, 7 octombrie 2010

Castraveti murati pentru iarna



Ingrediente pentru Castraveti murati pentru iarna

  • 10 kg castraveti,
  • ~ 8 l apa.
  • 16 linguri sare,
  • 300 ml otet,
  • boabe de mustar,
  • boabe de piper,
  • o radacina de hrean,
  • 10 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Castravetii se spala, li se vor taia capetele si se vor pune intr-o oala mare (in care sa incape toti).

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea (2 linguri de sare la 1 litru de apa), dupa care se toarna peste castraveti.
Se va pune o farfurie deasupra castravetilor sa-i tina pe toti in apa.
Se lasa pana a doua zi, cand vom scurge apa, pe care o vom pune iar la fiert si care se va turna iar peste castraveti.
In a treia zi scurgem iar apa, in care adaugam otetul (200 ml la 5 litri de apa) si o punem la fiert.
Aranjam castravetii in borcane, punem in fiecare borcan boabe de mustar, boabe de piper, putin hrean dat pe razatoare sau feliute.
Turnam apa fierbinte in borcane si punem cate o lingurita de ulei la fiecare borcan.
Se etanseaza borcanele cu capac  si la camara cu ele.
Apa va fi tulbure, dar peste cateva zile se va limpezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...