vineri, 22 octombrie 2010

Brain Masala (Creier condimentat)



Am fost foarte surprinsa de combinatia atator condimente.
O reteta pakistaneza foarte deosebita!


Ingrediente:
  • 500 g creier de  vaca (eu am folosit de porc),
  • 4 buc ceapa medii,
  • 2 buc ardei iute,
  • 2 buc lamai,
  • 1/2 lingurita  pudra chilli,
  • 1 lingurita Garam Masala,
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru,
  • 1 lingurita pasta de ghimbir,
  • 1 lingurita pasta de usturoi,
  • 100 g iaurt natur,
  • 50  ml ulei,
  • 0 legatura de patrunjel (sau coriandru),
  • sare,
  • piper.
Mod de preparare:

In cazul in care nu gasiti in comert gata preparat Garam Masala, puteti sa-l preparati foarte usor si acasa.
Aveti nevoie de:

  • 1 lingura de piper negru,
  • 4 linguri seminte de chimen,
  • 1 lingurita de cuisoare,
  • 5 seminte de cardamon,
Creierul se spala bine si se fierbe in apa cu putina sare.
Dupa ce acesta a fiert, se taie in bucatele mici.
Curatam ceapa si se taie julien, dupa care se caleste in ulei.
In momentul cand ceapa devine aurie, scoatem jumatate din ceapa si o lasam deoparte.
Peste ceapa din tigaie, adaugam pasta de ghimbir, pasta de usturoi, ardeii iuti tocati marunt, iaurtul si prajim bine pentru 10 minute.
Mai condimentam cu pudra chilli, pudra de coriandru si Garam Masala.
Daca este nevoie adaugam 50 ml apa.
Adaugam creierul si agitam usor tigaia, evitam sa amestecam cu lingura.
Dupa vreo 10 minute adaugam ceapa prajita pusa deoparte, sucul de la cele 2 lamai si patrunjel verde tocat marunt.

Servim fierbinte.

Pofta buna!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...