vineri, 1 aprilie 2011

Prajitura cu mere si bezea




Ingrediente:


  • 1 kg mere,
  • 50 g zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • o lingurita scortisoara,


  • 200 g faina,
  • 100 g unt,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura vin alb,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura smantana,
  • un praf de sare,


  • 4 albusuri,
  • 100 g zahar.


Mod de preparare:

Merele se dau pe razatoarea cu dintii mari.
Se pun intr-o cratita cu 50 g zahar si se amesteca.
Se lasa pe fac pana scade zeama lasata de mere.
Dupa ce stingem focul adaugam zaharul vanilat si praful de scortisoara.

Amestecam faina cu untul, 1 galbenus, vinul, 2 linguri de zahar, smantana, praful de sare si amestecam bine.
Se framanta bine aluatul, se imparte in doua si se intind 2 foi.
Intr-o tava unsa cu unt punem prima foaie, adaugam jumatate din compozitia de mere, punem cealalta foaie si restul de mere.
Deasupra se pun albusele batute spuma cu 100 g zahar.
Se introduce tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se usuca albusul.
Se taie dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...