Ingrediente:
- 1 kg mere,
- 50 g zahar,
- un plic zahar vanilat,
- o lingurita scortisoara,
- 200 g faina,
- 100 g unt,
- 1 galbenus,
- 1 lingura vin alb,
- 2 linguri zahar,
- 1 lingura smantana,
- un praf de sare,
- 4 albusuri,
- 100 g zahar.
Mod de preparare:
Merele se dau pe razatoarea cu dintii mari.
Se pun intr-o cratita cu 50 g zahar si se amesteca.
Se lasa pe fac pana scade zeama lasata de mere.
Dupa ce stingem focul adaugam zaharul vanilat si praful de scortisoara.
Amestecam faina cu untul, 1 galbenus, vinul, 2 linguri de zahar, smantana, praful de sare si amestecam bine.
Se framanta bine aluatul, se imparte in doua si se intind 2 foi.
Intr-o tava unsa cu unt punem prima foaie, adaugam jumatate din compozitia de mere, punem cealalta foaie si restul de mere.
Deasupra se pun albusele batute spuma cu 100 g zahar.
Se introduce tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se usuca albusul.
Se taie dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu