vineri, 15 aprilie 2011

Scrumbie la cuptor


Ingrediente pentru Scrumbie la cuptor


  • 4 buc scrumbie,
  • 3 buc lamaie,
  • 2 buc rosii,
  • 4 fire de ceapa verde,
  • 100 ml vin alb,
  • ulei,
  • sare,
  • piper,
  • folie aluminiu (hartie pergament).


Mod de preparare:

Se curata pestele, se spala, se cresteaza pe ambele parti si se sareaza.
Se lasa la rece pentru vreo 2 ore.
Ungem pestele cu ulei si il condimentam cu piper dupa gust.
Taiem 2 lamai rondele, apoi fiecare rondea in jumatate.
Umplem pestii cu cate 3 jumatati, cam atat intra intr-un peste.
Asezam pestii in folii de aluminiu unse cu putin ulei.
Aranjam pe fiecare peste jumatati de felii de lamaie si de rosii si presaram ceapa verde tocata marunt.
Stropim pestii cu vin alb si zeama de lamaie si se inchide folia etans.
Se dau la cuptor (incalzit dinainte) la foc iute (200-220 grade) pentru 25-30 minute.
Servim cu garnitura de conopida si broccoli sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...