marți, 12 aprilie 2011

Urzici cu usturoi

Este primavara!
Urzicile se vand mai nou la toate colturile de bloc.
Deci imposibil sa ratati aceste minunate plante.
Iata una din retetle mele cu urzici.



Ingrediente pentru Urzici cu usturoi


  • 1 kg urzici,
  • 30 ml ulei,
  • 2 capatani de usturoi,
  • 2 linguri faina,
  • sare.


Mod de preparare:

Urzicile se aleg, li se inlatura coditele mai groase si se spala in mai multe apa.
Folosim manusi de unica folosinta pentru curatarea urzicilor.
Urzicile le punem in apa clocotita cu putina sare.
Dupa 5 minute se scurg de apa si se toaca marunt.
Calim ceapa tocata marunt, adaugam faina si amestecam bine.
Adaugam si urzicile tocate marunt, usturoiul pisat si 2 cani cu apa.
Cand am spus 2 capatani de usturoi, m-am referit la cel romanesc, mititel, daca folositi capatani mari, reduceti la cel mult o capatana.
Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.

Servim cu mamaliguta si celebrul ou ochi.
Ornam cu ceapa verde si praf de chilli.


PS: Scuze pentru cei care tin post. Eliminati oul din farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...