Ingrediente pentru Prajitură cu blat de nucă și cremă de vanilie
6 oua,
200 g zahăr,
1+1/2 cană lapte,
4 lg amidon,
4 lg zahar,
un pachet unt,
esență vanilie,
zahăr vanilat,
zahăr pudră
Mod de preparare:
Se face blatul, 6 albușuri se bat cu 200 g zahăr.
Se adaugă nucile pisate.
Se unge o tavă cu ulei, se pune hârtie pergament (se unge și hârtia cu ulei), se pune compoziția în tavă.
Se coace la 180 grade timp de 20min.
Se scoate tava din cuptor.
După ce s-a răcit, se pune pe o folie de aluminiu zahăr pudră, peste care vom pune blatul.
Intre timp se face crema.
Intr-o cratiță de aluminiu se pune pe foc 1+1/2 cană lapte, 4 lg zahăr si 4 lg amidon.
Se amestecă cu telul să nu facă cocoloașe.
Se adaugă și cele 6 gălbenușuri.
Se lasă la răcit.
Se adaugă un pachet de unt la temperatura camerei, esența de vanilie si zahăr vanilat.
Se taie blatul în 2 părți egale.
Se înlătură hârtia pergament
Se pune crema între cele 2 foi.
Se pune la rece pentru minim 12 ore.
Merită încercată!
faina cand se adauga?
RăspundețiȘtergereNu avem de pus faina in blat.
RăspundețiȘtergereIncearc-o cu incredere, e o nebunie! Eu o fac de cel putin 4 ori pe an.
pfffoai mi-ai facut pofta verisoaro , s-o pun pe mama la treaba !!!
RăspundețiȘtergereAsa sa faci!!! ;)
ȘtergereNu am inteles cate nuci 60 bucati?
RăspundețiȘtergereCam așa ceva, așa am primit rețeta de la matușica!
Ștergere60 nuci sunt aproximativ 250 g :)
Spuneți-mi va rog despre blat! Al meu a ieșit lipicios si umed! Ce am făcut greșit?
RăspundețiȘtergereEu l-am făcut de multe ori și nu am pățit așa ceva. Poate fi din vina albușurilor, ele trebuiesc bătute ca pentru bezele. Blatul trebuie lăsat să se răcească în tavă. Dacă vă iese lipicios, încercați să scoateți hârtia după ce-l răsturnați pe zahărul pudră - asta pentru blatul de jos, iar cu cel de deasupra procedați la fel. Dacă vă iese umed, încercați cu mai multă nucă.
Ștergere