marți, 29 decembrie 2009

LASAGNA "Mama Mia"



Ingrediente:

o cutie de Lasagna,
1kg carne de vita tocata,
1 kg rosii coapte foarte bine (2 cutii cu rosii),
1 ceapa mare,
100 g unt,
4 catei usturoi,
4-5 linguri ulei,
o cutie mica de ciuperci,
1/2  legatura de patrunjel,
  0,5 kg mozzarella,
500 ml lapte, 
3 linguri faina alba, 
oregano, 
busuioc, 
sare, 
piper.

Mod de preparare:


 Se caleste ceapa tocata marunt pina la aurire, iar apoi se adauga carnea tocata. Amestecam pina cind se duce toata apa din carne, apoi punem o cana plina cu apa si acoperim cu un capac. Se lasa aceasta apa sa scada si adaugam iarasi, inca o cana de apa si acoperim cu un capac. Dupa ce cea de-a doua apa a scazut, gustam, sa vedem daca carnea este fiarta. In cazul in care considerati ca nu este destul de moale se adauga apa si se fierbe acoperit, pina cind devine frageda. La sfirsit, cind aceasta este fiarta se aduga sare, piper, iarasi dupa gust si sos de tomate, cam 2 linguri pline cu virf si jumatate de cana de apa.Se lasa iarasi la fiert cu capac. Se da deoparte . 


Intr o alta tigaie mai adinca se pun 50 g unt si tocat marunt usturoiul, piper, sare se lasa pina la aurire apoi se adauga ciupercile clatite si scurse si patrunjelul tocat f marunt. Se calesc impreuna apoi se da deoparte.
Intr o cratita cu fund dublu se pune restul de unt se topeste si se adauga lingurile de faina, cind se formeaza pasta se pune sare, piper si canile de lapte, se amesteca in continuu pina se ingroasha. Cind devine sosul greu se pune amestecul de ciuperci. Se lasa deoparte si aceasta. 

Intr o alta cratita se spala rosiile bine, se rup de codite si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa, cind pielita incepe sa crape putin se inchide focul si se lasa acoperite pt 5 min apoi se scurg de apa se indeparteaza pielita ushor si se toaca. Intr o cratita se pune putin ulei, jumatate de ceapa tocata f marunt piper, sare si se lasa sa se aureasca ceapa. Se pune apoi tocatura de rosii se lasa sa fiarba pina cind devine un sos cam 5 minute daca observam inca bucati de pulpa de rosie se poate zdrobii ushor cu zdrobitorul de cartofi de piure. Cind amestecul devine moale si omogen adaugam o lingura sau doua depinde de gustul fiecareia, de pasta de tomate si putina apa, lasam la fiert putin apoi dam deoparte.

In tava, in care doriti sa faceti lasagna, vom proceda o ungere cu unt considerabila iar apoi punem sosul de rosii (de la baza inainte de a pune lasagna ...acesta e secretul:) ) apoi peste sosul de rosii incepem sa punem pe verticala primul strat de lasagna una aproape de alta , cind terminam primul strat presaram mozzarella si apoi oregano apoi punem amestecul de carne tocata. Pe orizontala incepem sa punem al doilea strat de lasagna punem iar mozzarella si amestecul de sos alb cu ciuperci si iarasi mozzarella si pe verticala al treilea strat de lasagna ....se continua tot asa pina se termina lasagna .

Cind terminam acoperim cu sos alb si cu multa mozzarella si presaram putin oregano. Bagam la cuptorul preincalzit si la un foc repejor cam 30 - 40 min pina cind se rumeneste frumos deasupra.

strat rosii—lasagna—mozzarella—oregano+busuioc—carne—sos alb—lasagna--mozzarella—oregano+busuioc—carne—sos alb—lasagna-- mozzarella—oregano+busuioc—carne—sos alb --mozzarella



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...