miercuri, 30 decembrie 2009

Cremsnit (cremes)











Ingrediente:
3 oua
250 grame zahar
125 grame amidon
1 l lapte
4 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru ornat la final
foi de cremsnit (cumparate)

Mod de preparare:
Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremsnit peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot.   Ideal ar fi sa o lasam peste noapte.
Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.

BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...