luni, 28 decembrie 2009

Salata boeuf


Ingrediente pentru Salata boeuf

  • 5cartofi,  
  • 3morcovi,
  • 300 g carne de vita,
  • 50 g mazare
  • 2 galbenuse de ou
  • 50-60 ml ulei
  • 2 lingurite mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie (sare de lamaie)
  • cateva felii de gogosari in otet pentru decor
  • sare, piper
  • castraveti si gogosari in otet (cat doriti, eu pun cate un borcan de 800 gr din fiecare)

Mod de preparare:

Carnea de vita se poate inlocui foarte bine si cu carne de pui - de preferat piept.
Curatam si spalam morcovii si cartofii.
Se pun la fiert impreuna cu carnea.
Dupa ce legumele si carnea au fiert, se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca foarte marunt. Castravetii acri si gogosarii se toaca marunt, se storc de zeama si se adauga in castron.
Preparati maioneza din galbenus, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si ulei si turnati-o peste salata, dar pastrati 5  linguri pentru ornat.
Omogenizati salata, puneti-o pe un platou, ornati-o cu maioneza,  gogosari, felii de castravete, albusul de la un ou fiert.

BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...