luni, 12 noiembrie 2012

Cornulețe cu gem

Ingrediente pentru Cornulețe cu gem 

600 g făină,
25 g drojdie proaspătă,
50 g zahăr,
50 ml apă minerală,
200 g unt,
2 ouă,
150 g smântână grasă,
o linguriță oțet.
1/2 linguriță sare,
400 g gem gros sau marmeladă,
200 g zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare:

Cernem făina într-un castron.
Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei).
Într-un bol amestecăm drojdia cu apa minerală și cu zahărul, după care se toarnă în castronul cu făină.
Adăugăm și spuma de unt, smântâna, sarea și lingurița de oțet.
Frământăm bine aluatul, se pune în folie de plastic și se dă la frigider pentru cel puțin 30 minute.
Se întinde aluatul pe o planșetă unsă cu ulei, se taie fâșii lungi cu lățimea de 5 cm, apoi acestea se taie pe diagonală să obținem romburi cu laturile de 5 cm.
Se pune câte o bucățică de gem sau marmeladă și se rulează.
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se dau la cuptor pentru 15-20 minute până se rumenesc un pic deasupra.
Se pudrează cu zahăr vanilat înainte de servire.
Poftă bună!

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...