Ingrediente pentru Prăjitură cu gem și nucă
350 g făină,100 g zahăr,
1 linguriță sare,
10 g praf de copt,
200 g margarină,
1 borcan gem de prune,
100 g nucă măcinată.
Mod de preparare:
Într-un castron cernem făina cu praful de copt.
Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare.
Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine.
Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.
Servim după ce se răcește.
Poftă bună!
Ce reteta simpla si delicioasa !;)
RăspundețiȘtergereO salvez,este perfecta pt.un desert rapid!
E grozava prajiturica asta!! Eu nu apuc sa pun nimic de post..timpul nu tine cu mine :(
RăspundețiȘtergereCam toate deserturile de post (cele bune) contin gem si nuca :) Pupici
RăspundețiȘtergereVery niсe post. I ϳust stumblеd
RăspundețiȘtergereupon youг weblog and wanted to ѕay that I have
truly enϳoyеd ѕurfing around your blоg posts.
Іn any case І'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!
My website ... beste Kamera für schmuck fotografie studio