miercuri, 28 noiembrie 2012

Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post

Ingrediente pentru Prăjitură cu gem și nucă

350 g făină,
100 g zahăr,
1 linguriță sare,
10 g praf de copt,
200 g margarină,
1 borcan gem de prune,
100 g nucă măcinată.

Mod de preparare:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt.
Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare.
Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios.
Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine.
Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată.
Se presara restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.
Servim după ce se răcește.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Ce reteta simpla si delicioasa !;)
    O salvez,este perfecta pt.un desert rapid!

    RăspundețiȘtergere
  2. E grozava prajiturica asta!! Eu nu apuc sa pun nimic de post..timpul nu tine cu mine :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam toate deserturile de post (cele bune) contin gem si nuca :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Very niсe post. I ϳust stumblеd
    upon youг weblog and wanted to ѕay that I have
    truly enϳoyеd ѕurfing around your blоg posts.
    Іn any case І'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

    My website ... beste Kamera für schmuck fotografie studio

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...