Rețetă cerută de piciul meu.
Dacă ar fi după el ar trebui să fac cornuri în fiecare zi :))
Dacă ar fi după el ar trebui să fac cornuri în fiecare zi :))
Ingrediente pentru Cornuri cu mere
750 g făină,
2 ouă,
25 g drojdie proaspătă,
1 lingură zahăr,
1 lingură zahăr,
200 ml lapte călduț,
1/2 linguriță sare,
1 lingură miere.
1/2 linguriță sare,
1 lingură miere.
Umplutură
4 mere acrișoare,
50 g nucă tocată,
4 linguri zahăr,
1 linguriță scorțișoară.
Pentru uns: 1 ou.
Mod de preparare:
Cernem făina într-un castron.
În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald.
Lăsăm 5 minute.
Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină.
Adăugăm sarea, mierea și amestecăm.
Dacă aluatul vi se pare prea moale, mai adăugați 1-2 linguri făină.
Se frământă bine aluatul, (cu mâinile unse cu ulei).
Se lasă să se odihnească pentru 30-50 minute în funcție de temperatura camerei.
Între timp pregătim umplutura.
Spălăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, eu le dau întotdeauna cu tot cu coajă.
Se pun într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se amestecă.
Se lasă pe foc până scade toată zeama.
Adăugăm nuca, scorțișoara și dăm la o parte de pe foc.
Când aluatul a crescut destul de mult se împarte în două bucăți egale.
Se întinde pe o planșetă unsă aluatul, se retușează marginile - putem folosi o farfurie mare și tăiem cu un cuțit lateralele.
Punem câte o lingură de umplutură pe margine și rulăm.
Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă 10-15 minute să mai crească.
Se ung cu ou bătut și se dau la cuptor până se rumenesc frumos deasupra - în funcție de cuptor 15-20 minute la 190 grade C.
Poftă bună!
În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald.
Lăsăm 5 minute.
Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină.
Adăugăm sarea, mierea și amestecăm.
Dacă aluatul vi se pare prea moale, mai adăugați 1-2 linguri făină.
Se frământă bine aluatul, (cu mâinile unse cu ulei).
Se lasă să se odihnească pentru 30-50 minute în funcție de temperatura camerei.
Între timp pregătim umplutura.
Spălăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, eu le dau întotdeauna cu tot cu coajă.
Se pun într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se amestecă.
Se lasă pe foc până scade toată zeama.
Adăugăm nuca, scorțișoara și dăm la o parte de pe foc.
Când aluatul a crescut destul de mult se împarte în două bucăți egale.
Se întinde pe o planșetă unsă aluatul, se retușează marginile - putem folosi o farfurie mare și tăiem cu un cuțit lateralele.
Punem câte o lingură de umplutură pe margine și rulăm.
Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă 10-15 minute să mai crească.
Se ung cu ou bătut și se dau la cuptor până se rumenesc frumos deasupra - în funcție de cuptor 15-20 minute la 190 grade C.
Poftă bună!
Κeep thіs going ρleаse, grеat job!
RăspundețiȘtergereMy blog pоѕt :: schmuck fotografie studio Preise