luni, 10 martie 2014

Supă cremă de brânză


Ingrediente pentru Supă cremă de brânză

3 linguri unt
2 cepe
5 căței de usturoi
2 linguri făină
500 ml apă sau supă de legume
200 ml smântână
100 g brânză cheddar
100 g brânză gouda
sare
piper
1 vârf cuțit nucșoară
3 fire ceapă verde

Opțional: 100 g broccoli sau frunze baby de spanac



Mod de preparare:

Într-o oală topim untul.
Adăugăm ceapa tocată mărunt și călim până se înmoaie, aprox 5 minute, amestecând din când în când.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt și mai călim 2 minute.
Presărăm făina și amestecăm.
Adăugăm apa și amestecăm bine de preferat cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.
Aducem la fierbere, adăugăm broccoli tăiat în bucățele cât mai mici.
Reducem focul și mai fierbem pentru 10 minute.
Adăugăm smântâna și brânza dată pe răzătoare.
Condimentăm cu sare, piper și nucșoară.
Stingem focul și adăugăm ceapa verde tăiată fin.
Se servește imediat cu pâine prăjită sau crutoane.


Poftă bună! 

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...