vineri, 14 martie 2014

Năut cu curry

Ingrediente pentru Năut cu curry

400 g năut fiert
2 fire praz
2 cm rădăcină ghimbir
1 căpățână usturoi
2 linguri ulei măsline
1 linguriță praf curry
1 lingură pastă tomate
sare
piper negru
pătrunjel sau coriandru proaspăt



Mod de preparare:

Prazul se curăță și se taie rondele fine.
Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici.
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Călim prazul cu ghimbir și usturoi în uleiul de măsline pentru 30 secunde.
Adăugăm curry și amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine.
Adăugăm năutul împreună cu o cană din zeama în care a fiert sau cu zeama din conservă - în cazul în care folosiți năut din comerț.
Aducem la fierbere.
Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Servim cu coriandru proaspăt tocat.
Eu am servit alături și o salată de leurdă.


Poftă bună!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...