Ingrediente:
7 albușuri,
1 kg mere (bot de iepure sau alt soi foarte aromat),
1 cană zahăr,
1 cană făină,
10 g praf de copt,
1/8 linguriță sare,
1 linguriță scorțișoară,
1/2 linguriță nucșoară,
unt pentru uns tava.
Mod de preparare:
Merele se curăță de coajă, se înlătură cotorul și se taie în bucățele mici (foarte mici).
Se pudrează cu scorțișoară și nucșoară și se amestecă ușor.
Batem spumă albușurile cu un praf de sare.
Adăugăm zahărul treptat și batem bine până obținem o spumă tare.
Adăugăm făina cernută cu praful de copt și amestecăm bine până la încorporare.
Adăugăm merele și amestecăm ușor cu o lingură.
Compoziția se pune în 2 tăvi de chec bine unse cu unt.
Se coc la 180 grade C pentru 30-40 min sau până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
Checul se servește după ce s-a răcit.
Poftă bună!
Simpla dar gustoasa!!!!Pupici
RăspundețiȘtergere