miercuri, 30 mai 2012

Sirop de trandafiri



Ingrediente:


200 g petale de trandafiri de dulceață,
50 g petale de trandafiri de dulceață (roșii),
1 kg zahăr,
1/2 linguriță sare de lămâie.


Mod de preparare:


Avem nevoie de trandafiri speciali care se folosesc și la dulceața de trandafiri.


Se freacă 200 g petalele de trandafiri de dulceață cu sare de lămâie și se storc printr-un tifon.
Peste petalele stoarse adăugăm 750 ml apă și se storc din nou.
Lichidul obținul de la prima stoarcere cât și de la cea de a doua, se pune cu zahărul la fiert.
Când este scăzut ca o dulceață, este gata.
Pentru o culoare foartă frumoasă, rubinie, vom freca 50 g petale de trandafiri roșii cu puțină sare de lămâie și se storc, zeama obținută adăugându-se la sirop.
Se mai dă un clocot și se ia de pe foc.
Siropul se pune în sticle care se închid ermetic și se păstrează în cămară.
Servim ca suc diluând siropul cu apă plată sau minerală.

Un comentariu:

  1. Are o culoare superba ;de gust nu mai vorbim...
    Anul trecut am reusit sa fac cateva borcanele cu dulceata de trandafiri si stiu ca gustul ,parfumul este de neinlocuit ; a disparut asa de repede...nu am apucat nici s-o asez in camara !:)
    Sunt invidioasa pe tine din cauza acestui sirop !:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...