miercuri, 9 mai 2012

Saleuri cu cașcaval


Ingrediente pentru Saleuri cu cașcaval

200 g unt,
250 g făină,
1 linguriță oțet,
3 linguri apă,
1/2 linguriță sare,
o lingură zahăr,
150 g cașcaval.
1 linguriță chimen,
1 ou.

Mod de preparare:

Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică).
Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră.
50 g unt și 50 g făină  se amestecă bine până se formează o pastă omogenă.
Se întinde aluatul de 1 cm grosime, se unge cu un sfert din pasta de unt cu făină și se împachetează bine. ( aducem lateralele spre mijloc, apoi părțile de jos și sus în centru).
Se dă la rece pentru 20-30 minute.
Se repetă operațiunea de încă trei ori.
La sfârșit se întinde o foaie de 0.5 cm, se unge cu ou, se presară cașcaval și se taie cu o rolă ondulată, de preferat în fâșii lungi de 10 cm și late de 1 cm.
Opțional se mai poate presăra și chimen (1-2 lingurițe).
Se asează fâșiile într-o tavă umezită cu apă (în cazul în care nu folosiți hârtie pergament), distanțate între ele să nu se lipească în timpul coacerii.
Se coc la foc mare (220 grade C) pentru 10 minute, sau până se rumenesc ușor deasupra.
Se servesc ca aperitive fie cu bere, vin sau ceai.
Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Imi facea mama cand eram acasa.Am sa o rog sa-mi mai faca,parca sunt mai bune de la ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna sunt mai bune cand le face altcineva :), dar cand sunt facute si de mama sunt si mai bune.....

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...