Ingrediente pentru Varză de Bruxelles cu sos de Dijon
450 g varză de Bruxelles,
1 lingură unt,
1 lingură ulei de măsline,
sare,
piper,
100 ml vin alb sec,
100 ml apă (supă)
1 ceapă potrivită,
2 linguri smântână,
1 lingură muștar Dijon.
Mod de preparare:
Eu am folosit varza de Bruxelles congelată, cea proaspătă găsindu-se un pic mai greu :(
Se lasă la decongelat și se taie în două pe lungime.
Într-un wok încingem untul și uleiul de măsline și călim ceapa tăiată fideluță.
Când devine aurie, adăugăm varza și condimentăm cu sare și piper după gust.
Amestecăm ușor, apoi adăugăm vinul și apa.
Lăsăm la foc potrivit până sosul scade la jumătate.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu muștarul și se adaugă peste varză.
Se amestecă ușor și se mai lasă 1-2 minute la foc mic.
Se servește ca atare sau ca garnitură lângă cărnița preferată.
Poftă bună!
Simplu si delicios!
RăspundețiȘtergerenu multa lume prefera varza de Bruxelles, dar in aceasta combinatia este foarte gustoasa :)
RăspundețiȘtergereNu ma dau in vant dupa ea dar parca reteta ta ma indeamna!;)
RăspundețiȘtergereImi place mult ce ai preparat tu aici. Mie imi place varza de bruxelles ;)
RăspundețiȘtergereAdina sincer nici eu ;), dar varianta asta mi-a placut. Pupici
RăspundețiȘtergerePaula si mie a inceput sa-mi placa ;) Pupici
RăspundețiȘtergereAt this mοment I am ready to do my breakfast, аfteг hаving my
RăspundețiȘtergerebreakfast coming oνer again to read additіonal
nеws.
Here is my wеblog - schmuck fotografie studio Tipps