vineri, 7 decembrie 2012

Cod Alaska la cuptor

Ingrediente pentru Cod Alaska la cuptor


4 fileuri Cod Alaska,
1 linguriță măgiran uscat,
1 linguriță cimbru uscat,
1 linguriță oregano uscat,
1 linguriță coajă de lămâie,
1-2 linguri ulei de măsline,
1-2 lingurițe zeamă de lămâie,
sare,
piper proaspăt măcinat,
500 g cartofi,
1 fir ceapă verde.

Mod de preparare:

Amestecăm ierburile uscate cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat.
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru aprox. 15 minute.
Când sunt gata (se încearcă cu o furculiță), se scot din apă și se păstrează la cald.
Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei, punem fileurile de cod și le stropim cu zeamă de lămâie.
Presărăm ierburile pe ambele părți.
Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 15 minute.
Scoatem folia, presărăm coaja de lămâie și mai dăm la cuptor pentru 10 minute. 
Servim fierbinte cu cartofi natur și ornăm cu ceapă verde tocată mărunt.
Poftă bună!

5 comentarii:

  1. multumesc Paula, orice mancarica cu peste este foarte sanatoasa :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. I was more thаn happу to fіnd this website.
    I need to to thank уou for ones time for this ρarticulаrly wonԁеrful
    read!! I dеfinitely enjoyed evеry part of
    it anԁ i also have уou sаveԁ to
    fav to loοk at new things in your web site.


    Also visit my webpage - tabletop fotografie studio schmuck

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...