sâmbătă, 3 februarie 2018

Varză de bruxelles cu bacon, gouda și smântână


Ingrediente pentru Varză de bruxelles cu bacon, gouda și smântână

500 g varză de bruxelles
1 lingură unt
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă
100 g bacon
100 g  brânză gouda
200 g smântână lichidă
sare
piper




Mod de preparare:

Varza de bruxelles se curăță de primele frunze, se spală în câteva ape, după care se pune în apă rece cu un praf de sare la fiert pentru 3 minute.
Se scoate în apă rece și se strecoară.


Pregătim restul ingredientelor, ceapa se taie fideluță, baconul se taie cubulețe și brânza gouda se va da pe răzătoare.


Într-o tigaie se topește untul în ulei de măsline.
Se adaugă baconul și ceapa.
Călim pentru maxim 10 minute.


Adăugăm Varza de bruxelles, smântâna și brânza gouda.
Amestecăm până la omogenizare.
Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se transferă totul într-o tavă ce va fi dată la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 20 minute la 180 grade C.
Servim fierbinte alături de friptura preferată.
Pentru un plus de culoare am adăugat câteva boabe de piper roșu zdrobite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...