luni, 12 februarie 2018

Bulete de cartofi cu cașcaval

Ingrediente pentru Bulete de cartofi cu cașcaval

500 g cartofi
100 g cașcaval
100 g gouda
1 ou
2-3 căței de usturoi - opțional
2-3 linguri pesment
1/2 linguriță bicarbonat
ulei pentru prăjit
pesmet pentru crustă



Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
Se fierb 20-25 minute, se pot verifica cu o furculiță.
Se pun la scurs, se curăță și se pasează ca pentru piure.
Se adaugă brânzeturile rase, oul, bicarbonatul și 2-3 linguri de pesmet.
Condimentăm cu sare și piper.
Usturoiul nu este obligatoriu, eu îl adaug ras pentru un plus de aromă.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Formăm biluțe  de 2 cm diametru, pe care le vom da prin pesmet și le prăjim în ulei încins pe ambele părți pănă se rumenesc ușor.
Se scot pe un prosop de hârtie.
Se servesc imediat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...