luni, 12 februarie 2018

Bulete de cartofi cu cașcaval

Ingrediente pentru Bulete de cartofi cu cașcaval

500 g cartofi
100 g cașcaval
100 g gouda
1 ou
2-3 căței de usturoi - opțional
2-3 linguri pesment
1/2 linguriță bicarbonat
ulei pentru prăjit
pesmet pentru crustă



Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
Se fierb 20-25 minute, se pot verifica cu o furculiță.
Se pun la scurs, se curăță și se pasează ca pentru piure.
Se adaugă brânzeturile rase, oul, bicarbonatul și 2-3 linguri de pesmet.
Condimentăm cu sare și piper.
Usturoiul nu este obligatoriu, eu îl adaug ras pentru un plus de aromă.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Formăm biluțe  de 2 cm diametru, pe care le vom da prin pesmet și le prăjim în ulei încins pe ambele părți pănă se rumenesc ușor.
Se scot pe un prosop de hârtie.
Se servesc imediat!