duminică, 28 ianuarie 2018

Chec cu banane și ciocolată

Ingrediente pentru Chec cu banane și ciocolată

3 banane mari 
4 ouă
200 g zahăr
200 ml lapte
100 g unt
400 g făină
10 g praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
200 g ciocolată

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.
Ne pregătim toate ingredientele.
Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată vă este pe plac vouă.


Curățăm bananele și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe.


Cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul.
Batem spumă gălbenușurile cu zahărul.
Adăugăm laptele călduț în care am topit untul.
Adăugăm bananele zdrobite și amestecul cu făina cernută.

Adăugăm albușurile bătute cu un praf de sare și amestecăm ușor cu o lingură.


Împărțim compoziția în două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt.
Presărăm ciocolata, apoi cu o furculiță amestecăm ușor.


Se dă la cuptor pentru 35-40 minute.


De preferat a se servi după ce se va răci.
Eu nu am avut răbdare și am facut pozele când încă era cald, de frică să nu se mănânce repede tot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...