joi, 18 ianuarie 2018

Spaghetti alla puttanesca

Ingrediente pentru Spaghetti alla puttanesca

500 g spaghetti
5 linguri ulei de măsline  
5 căței de usturoi
5 fileuri de anșoa în ulei
100 g măsline negre fără sâmburi
3 linguri capere
400 g roșii tocate la conservă
1 linguriță oregano uscat
1 ardei iute - opțional
1-2 fire de pătrunjel verde
frunze buzuioc pentru decor



Mod de preparare:

Spaghetti se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Curățăm și tocăm mărunt usturoiul.
Anșoa se toacă mai mare.
Măslinele se înjumătățesc.
Caperele se pun la scurs.
Ardeiul iute se taie pe jumătate, se înlătură semințele și se toacă mărunt.
Firele de pătrunjel se toacă mărunt.
Încingem uleiul într-o tigaie mare.
Se adaugă usturoiul și peștele și se călesc 2-3 minute.
Se adaugă roșiile tocate cu tot cu sos, caperele, măslinele, oregano și ardeiul iute.
Se lasă să fiarbă totul pentru 5 minute.


Se condimentează cu sare, piper și pătrunjel.
Pastele bine scurse se amestecă cu sosul.
Se servește imediat, ornând cu busuioc sau pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...