Ingrediente pentru Șalău Bonne Femme
4 file șalău
4 linguri făină
4 linguri făină
4 linguri unt
2 linguri ulei
2 linguri ulei
1 ceapă mică tocată
8 ciuperci champignon brune
150 ml vin alb sec
200 ml smântână lichidă
lămâie
câteva fire de mărar sau pătrunjel
Mod de preparare:
Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper.
Se dau prin făină, după care se scutură de făina în exces.
Se prăjesc pe ambele părți în untul topit cu ulei.
Se scot pe un platou.
În tigaia în care am prăjit peștele, mai adăugăm puțin unt și ulei.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, după 2-3 minute adăugăm și ciupercile tăiate felii.
Gătim la foc potrivit maxim 5 minute.
Adăugăm vinul și smântâna și mai gătim 2-3 minute.
Potrivim sosul de sare și piper.
Aducem și peștele în tigaie și lăsăm la foc mic 2-3 minute pentru a se intrepătrunde aromele.
Se poate da și la cuptor pentru 10 minute.
Servim fierbinte, stopim cu lămâie și ornăm cu mărar sau pătrunjel verde.
8 ciuperci champignon brune
150 ml vin alb sec
200 ml smântână lichidă
lămâie
câteva fire de mărar sau pătrunjel
Mod de preparare:
Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper.
Se dau prin făină, după care se scutură de făina în exces.
Se prăjesc pe ambele părți în untul topit cu ulei.
Se scot pe un platou.
În tigaia în care am prăjit peștele, mai adăugăm puțin unt și ulei.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, după 2-3 minute adăugăm și ciupercile tăiate felii.
Gătim la foc potrivit maxim 5 minute.
Adăugăm vinul și smântâna și mai gătim 2-3 minute.
Potrivim sosul de sare și piper.
Aducem și peștele în tigaie și lăsăm la foc mic 2-3 minute pentru a se intrepătrunde aromele.
Se poate da și la cuptor pentru 10 minute.
Servim fierbinte, stopim cu lămâie și ornăm cu mărar sau pătrunjel verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu